13 Ideja za izradu neobičnog posuda za cvijeće "uradi sam"

13 ideja za izradu neobičnog posuda za cvijeće

Nemojte žuriti da se riješite, na prvi pogled, nepotrebnih stvari. Mnogi od njih lako mogu postati savršen materijal za izradu originalnih cvjetnih saksija koje mogu ukrasiti vrt, trijem ili balkon.

Nekad je za inspiraciju dovoljno samo pogledati oko sebe, a sada sama ideja pada na pamet! Pogledajte u ormar, garažu, kuhinjsku ladicu s nepotrebnim priborom - jer među "smećem" postoji nešto što jednostavno možete napraviti prekrasnim "dizajnerskim" spremnikom.

1. Vinske čepinje

13 ideja za izradu neobičnog spremnika za cvijeće

Već nekoliko godina skupljate plutene čepove, ali još uvijek niste smislili koju od njih napraviti? U međuvremenu, sve to "dobro" čini samo to što uspješno sakuplja prašinu i zauzima prostor na polici. Koristite plute kao materijal za izradu teksturiranog cvjetnog lonca. Pronađite odgovarajuću posudu, ljepite vinske čepove s vanjske strane (možete koristiti i male drvene šipke), a zatim obojite saksiju u svoju omiljenu boju. Obične "vrtoglave" posude za cvijeće izgledaju impresivno, na primjer, bijele ili crne boje.

2. Betonske ploče

13 ideja za izradu neobičnog posuda za cvijeće

Ako ste nedavno izgradili zemljište i dizajnirali vrtne staze, vjerojatno imate betonske ploče za stazu. Ovaj snažni i izdržljivi materijal učinit će prekrasne minimalističke posude za cvijeće. Uzmite 5 ploča iste veličine i spojite ih pomoću posebnog građevinskog ljepila. Ako želite, spremnik možete obojiti u bilo kojoj boji, ali čak i bez boje izgledat će originalno.

3. Betonski blokovi

13 ideja za izradu neobičnog posuda za cvijeće

U nastavku teme o betonu dodajemo da postoji lakši način kako napraviti saksiju za cvijeće koristeći materijal koji je ostao nakon građevinskih radova, a koji je vjerojatno skriven negdje u kutu vašeg dvorišta. U stvari, sastav betonskih spremnika izgledat će sjajno upravo u kutu ili blizu zida kuće. Raspršite blokove bojom u spreju (jer je to prikladno, a osim toga, boje u limenkama za sprej imaju svjetliju shemu boja), posudite posude na način na koji želite i posadite biljke.

4. Limenke limenke

13 ideja za izradu neobičnog posuda za cvijeće

Stvar je zaista teško naći takav funkcionalan i „ponovno upotrebljiv“ kao što je limenka ili limenka za kavu! Već odavno se etablirao kao izvrstan spremnik za crve (one koji se uzimaju sa sobom na ribolov), odličan pepeo i skromno postolje za olovke, limenka nikad ne prestaje zadiviti i pojavljuje se pred nama kao elegantan komad namještaja. Staklenku lagano savijte čekićem, a zatim obojite zlatnom bojom u spreju.

5. Staklene staklenke

13 ideja za izradu neobičnog spremnika za cvijeće

Njihovi stakleni paketi, kojih je puno na bilo kojem balkonu, mezarju ili u smočnici, nisu daleko iza limenki. Naravno, staklene staklenke su korisne za pripremu radnih komada iz žetve na parceli, ali zašto za dizajn kućice ne odabrati par limenki iz nedodirljivog "staklenog" stakla? Ovdje će vam boja opet pomoći: pokupite shemu boja, obojite limenke iznutra i izvana. Pomoću šablona možete slikati na saksiji za cvijeće (pogledajte fotografiju iznad).

6. Automobilske gume

13 ideja za izradu neobičnog posuda za cvijeće

Da, da, te vrlo umorne gumene gume također su na našem popisu ideja za izradu posuda za cvijeće. Ali nemojte se savijati kada spominjete ove riječi u razgovoru o dizajnu web mjesta. I ovdje je, kao i u bilo kojem drugom poslu, glavna stvar ne pretjerivati: bojite gume, ali nemojte praviti uzorke - „nativna“ tekstura kotača bit će dovoljna. Stavite takve posude na jedno mjesto, razmislivši o sastavu.

Ako ste protivnik dizajna "guma" i riješit ćete se starih guma, ni u kojem slučaju ih ne spalite, ali bolje je dati ih na odlaganje u specijaliziranom centru.

7. Zapisnik ili zapisnik

13 ideja za izradu neobičnog posuda za cvijeće

Vrtni spremnik može se izrađivati ​​ne samo od trupaca ili trupaca, već i od panjeva, stabala i drugih prirodnih drvenih materijala zanimljivog oblika. Da biste to učinili, očistite zapisnik koji volite od krhotina, pažljivo uklonite jezgru, napunite je zemljom i posadite cvijeće.

  • 13 ideja za izradu neobičnog spremnika za cvijeće 13 ideja za izradu neobičnog spremnika za cvijeće

    Kako napraviti cvjetnjak od panja - savjeti i trikovi

    Mogu li dati piljenom drvetu drugi život? Da, ako u panju organizirate malu cvjetnu postelju sa svijetlim i lijepim cvjetovima.

8. Stari namještaj

13 ideja za izradu neobičnog spremnika za cvijeće

Naravno, stavljanje svoga starog namještaja u vrt ne vrijedi, ali lijepa komoda, stolica ili stol s ladicama postat će šarmantan ukras ako u njih posadite nisko cvijeće. Prije nego što ladice napunite zemljom, drveni namještaj obradite posebnim zaštitnim sredstvom..

9. Otpadno posuđe

13 ideja za izradu neobičnog posuda za cvijeće

Pretpostavimo da ste vrt već ukrasili starim stolom stiliziranim kao lonac za cvijeće (ili obrnuto - vi odlučite!). Zašto ne biste na ovaj stol stavili puknute šalice svoje omiljene usluge? Metalni predmeti također izgledaju dobro: čajnik, lonac za kavu, tava. Kolac se može koristiti kao viseći plantaž, prethodno obojen bojom.

10. Luster

13 ideja za izradu neobičnog posuda za cvijeće

Ništa gore od metalnog filca za običan luster izgleda poput visećeg sadnjaka. Ne možete posaditi mnogo biljaka u takav spremnik, ali kako spektakularno izgleda ovaj ukras! Jednostavno slikanje posuda za luster će biti svjetlije i originalnije..

11. Kanta za boju

13 ideja za izradu neobičnog posuda za cvijeće

Opet smo se vratili u banke - i kamo bez njih! Ovoga puta spremnik će biti veći nego u slučaju tegle i staklene posude. Ako nakon slikanja još uvijek imate limenke s bojom, dodajte (ako je potrebno) malo „mrlje“, izrežite rupu za drenažu i posadite cvijet u saksiju.

12. Slomljena pločica

13 ideja za izradu neobičnog posuda za cvijeće

Slomljene keramičke pločice odličan su materijal za ukrašavanje. Da biste napravili prekrasnu saksiju za cvijeće, pronađite spremnik (na primjer, grimizni lonac za cvijeće) i naoružajte se ljepilom. Razbiti pločicu (ako je potrebno) na manje komade, oprati i osušiti osnovnu posudu. Pomoću ljepila popravite pločice na površini lonca, a zatim lakirajte proizvod.

13. Uže

13 ideja za izradu neobičnog posuda za cvijeće

Konop od jute, konop ili konop napravljen od drugog materijala u sposobnim rukama može transformirati bilo koji spremnik. Obratite pažnju na sliku u donjem lijevom dijelu (vidi fotografiju gore) - usput, ovo je guma koju ne vole mnogi! Trebat će vam ljepilo, osnova posude i konop: razmazati površinu i konop ljepilom, zamotati bazu i ostaviti da se osuši.

Nadamo se da smo vas uspjeli nadahnuti za stvaranje neobičnih cvjetnih posuda. Bit će nam drago vidjeti fotografije vašeg prekrasnog "zanata" u komentarima na članak!

Dijelite na društvenim mrežama:
Izgleda ovako