Bazen u zemlji - svi za i protiv

Bazen kod vikendice - svi za i protiv 1

Kuća je sagrađena na ljetnikovcu. Dovršeni su glavni radovi na uređenju okoliša. Vrt je već počeo donositi plodove i vrt je zadovoljan žetvom. Ali odjednom sam želio nešto drugo, za dušu. I postojala je želja da se u zemlji napravi bazen. Vrijedi li? Pokušajmo to shvatiti.

Spor između pristalica i protivnika oko uređenja bazena u ljetnoj vikendici dugo nije prestao. Svaka od stranaka daje svoje argumente. Pogledajmo prednosti i nedostatke.

Prozirni bazen u zemlji

S kojim će se poteškoćama suočiti neko ko se odluči urediti bazen na ljetnoj kućici??

1. Malo područje

Bazen kod vikendice - svi za i protiv 2

Dostupnost slobodnog prostora. Na standardnoj parceli za vikendicu od 6 hektara morate postaviti kuću, gospodarske zgrade, vrt i povrtnjak. Imate li dovoljno prostora za bazen??

2. Spremište na bazenu

Bazen u zemlji - svi za i protiv 3

Bazeni dolaze u različitim vrstama: na napuhavanje, okvir, stacionarni itd..

 • Bazen u zemlji - svi za i protiv 4

  Ako odlučite odabrati pouzdaniji dizajn - stacionarni bazen, tada budite spremni za druge poteškoće. Uređenje takvog rezervoara nije lak zadatak. Malo je vjerojatno da se sami možete nositi s tim. Ali čak i ako zaposlite stručnjake, to vas neće spasiti od brige. Prvo, morate kopati jamu. A ovo je titansko djelo, koje također košta puno novca. Drugo, problem morate riješiti s iskopanim tlom. Ili će je trebati premjestiti na drugi rub stranice ili je potpuno izvaditi.

  4. Velika potrošnja vode  Bazen na vikendici - svi za i protiv 5

  Količina vode potrebna za punjenje ovisi o bazenu koji ste odabrali. Na primjer, s duljinom od 4 m i širinom od 2,5 m, trebat će vam 20 kubnih metara vode da napunite bazen dubok dva metra. I toliko će vode trebati u nju ulijevati više puta u sezoni. Ispada da užitak nije jeftin. Pristajete platiti za to?

  5. Gdje se crpi voda iz bazena?

  Bazen na vikendici - svi za i protiv 6

  Međutim, tu poteškoće ne završavaju. Vrijeme prolazi i tu vodu trebate izliti iz bazena. Postavlja se pitanje: gdje staviti tu masu vode? Dobro je ako ispod imate zemljište s nagibom i slobodnim teritorijem. Tada će voda samo teći tamo. Ali što ako je zemljište ravno ili ispod zemlje susjeda? Jedan od načina da se problem riješi je da se voda dijeli u dijelovima tako da se ona polako apsorbira u zemlju. Međutim, trebat će vam puno vremena.

  6. Održavanje bazena

  Bazen kod vikendice - svi za i protiv 7

  Dakle, bazen je instaliran, voda je potopljena. A sada nastaje jedna od najvećih poteškoća vlasnika vlastitog rezervoara - održavanje bazena. Ako natočite vodu i zaboravite na nju, nakon nekog vremena naći ćete ribnjak sa žabama i specifičnim mirisom, umjesto bazena s blijedoplavom vodom. Bit ćete kažnjeni zbog svoje ravnodušnosti.

 • Bazen kod vikendice - svi za i protiv 8

  Ako odlučite zanemariti ovu stavku i ne ostavljate na vrijeme, morat ćete poduzeti drastične mjere - potpuno ispraznite vodu, očistite i napunite rezervoar..

  7. Zaštita bazena od nečistoća

  Bazen u zemlji - svi za i protiv 9

  Ubrzava krhotine krhotina koje lete sa svih strana. To su lišće, i grane, i trava, i različiti insekti. Dakle, bazen morate zaštititi od takve prljavštine. Tenda ili prekrivanje će vam pomoći. Neugodnost je u tome što morate stalno pokrivati ​​bazen, a zatim ukloniti zaštitu. Ako to ne učinite, smeće ćete morati očistiti mrežom ili rukama. Iako, naravno, u usporedbi s prethodnim problemima, ovo su samo cvijeće.

  8. Niska temperatura vode

  Bazen kod vikendice - svi za i protiv 10

  U uvjetima srednje zone s niskim noćnim temperaturama prilično je teško zagrijati čak i sloj vode od jednog i pol metra. Iz tog razloga, najvjerojatnije, morat ćete provesti vodene postupke u ne baš ugodnoj vodi..

  9. Mali period korištenja

  Bazen na vikendici - svi za i protiv 11

  Bazen je zadovoljstvo samo za ljetnih mjeseci. A ako oduzmete sve kišne i / ili hladne dane od tri mjeseca ljeta, ispada da kupaonicu možete koristiti samo mjesec ili dva godišnje. Ostalo vrijeme ona će mirno raditi. Ali bazen morate služiti u bilo kojem vremenu. Tako je i igra vrijedna svijeća?

  Pros za bazen u zemlji

  Ako već odustajete od uređenja bazena u zemlji, pričekajte malo! Uostalom, ova ideja ima svoje pozitivne aspekte..

  1. Što bi moglo biti važnije od sreće djece?

  Bazen na vikendici - svi za i protiv 12

  Vaša će djeca biti sretna ako kupite bazen. Doista, u malom bazenu, mnogi gore opisani problemi odmah nestaju. U njemu se voda brže zagrijava i puno je lakše promijeniti, a ugradnja ne zahtijeva nikakva ulaganja.

  2. Bazen na padinskoj parceli

  Bazen na vikendici - svi za i protiv 13

  Ako imate mjesto pomoći, neke poteškoće nestaju same od sebe. Najbolje mjesto za bazen je vrh parcele. Viša je temperatura zraka, a odatle je lakše ispustiti vodu.

  3. Jeftini bazen - manje problema

  Bazen na vikendici - svi za i protiv 14

  Neki savjetuju da kupite jeftin bazen. Kupnja jeftinog bazena može vam olakšati život. Ne treba posebno pažljivo paziti, jer ovo je akvizicija za sezonu. Jedno ljeto odvedeno - i bačeno.

  4. Malo "mora" u dvorištu

  Bazen na vikendici - svi za i protiv 15

  Nisu svi imali priliku otići na more. Ne svugdje je u blizini rijeka ili jezero. A ako svoj život ne možete zamisliti bez vode, bazen je jedina prilika da plivate i uzmete dušu. Radi ovoga, trebali bi ih dobiti. Sve što trebate je redovito slijediti pravila brige o bazenu. Tada će vam donijeti više radosti nego gnjavaže.

  Prije nego što se bavite tako ozbiljnom stvari kao što je uređenje bazena, ovo pitanje morate razmotriti sa svih strana. Nadamo se da će vam ovaj članak pomoći da donesete ispravnu odluku.. 

Dijelite na društvenim mrežama:
Izgleda ovako