Domaće vino od jabuka, recept bez kvasca

Domaće vino od jabuka, recept bez kvasca 1

Što ako jabuka daje tako velik prinos da ste uvrtali pola podruma od kompota i džemova, a smanjio se samo za pola?

Napravite domaće vino od jabuka: recept bez kvasca omogućuje vam da dobijete potpuno prirodan i zdrav napitak jedinstvenog ukusa i mirisa. Naučimo kako, promatrajući jednostavnu tehnologiju, dobivate opuštajući i ukusno ukusno vino za berbu jabuka bez dodatnih troškova.

Jabučno vino kod kuće bez kvascaDa bi napitak bio malo jači od jabukovače, koristimo sljedeće komponente:


 • 15 kg zrelih kriški jabuke-
 • 3 litre vode-
 • 2,4 kg granuliranog šećera.

Vino od jabuka bez kvasca prema jednostavnom receptu pravi se od sirovina bilo koje boje i razdoblja zrenja, glavna stvar je da oni imaju vremena za zrenje i budu sočni. Neki vinari miješaju različite sorte jabuka, čak i kiselih sa slatkim, i dobivaju ukusnije vino od jedne.

Domaće vino od jabuka, recept bez kvasca 2
Jabučno vino kod kuće bez kvasca

Kako napraviti domaće vino od jabuka bez kvasca

Za domaće vino od jabuka poslužit će voće strgano sa stabala i ubrano sa zemlje. Glavna stvar je ne oprati ih, inače će se prirodni kvas oprati. Kontaminacija se uklanja suhom krpom. Nakon što smo sortirali i po potrebi obrisali sirovine, nastavljamo s proizvodnjom domaćeg napitka za vino.

 • Iz jabuke uklanjamo sjemenke zajedno s jezgrom: oni će napitak učiniti gorkim. Iz istog smo razloga rezali trula mjesta. Jabuke narežite na kriške.
 • Sirovine od jabuka prolazimo kroz sokovnik, pri čemu dobivamo prozirni sok s česticama celuloze na izlazu. U nedostatku uređaja za cijeđenje tri jabuke na rerni, dobivanje tekuće kaše.
 • Tri dana stavljamo sok ili pire u emajliranu posudu, pokrijte krpom i držite na toplom, miješajući sadržaj nekoliko puta dnevno. Spore kvasca prodiru u njega, a masa se počinje dijeliti na kašu i čisti sok, zbog čega se vino od jabuka kod kuće proizvodi bez kvasca - vina ili drugog.
 • Kad se na vrhu soka formira gusti sloj pulpe, pažljivo ga uklonite i odbacite, ostavljajući u tavi samo tanki film - 3-5 mm. U ovo vrijeme miris alkohola trebao bi doći iz piva, što ukazuje na početak procesa fermentacije.
 • Pomiješamo pivo s vodom i pola norme šećera, dobro promiješamo, ugradimo zamku za vodu ili rukavicu s rupom i držimo u toplom tamnom kutu do kraja fermentacije.
 • Četiri dana nakon što ga stavite ispod brave, ocijedite litru sladovine, otopite u njoj 600 g granuliranog šećera i vratite je natrag. Ponovite dodavanje preostalog šećera jedanaesti dan.
 • Ako je prošlo 50 dana, a fermentacija nije završila, sipajte sok u čistu bocu, odvajajući ga od sedimenta, i stavite ga ispod brave do kraja postupka.
 • Fermentirano vino napravljeno od jabuka bez kvasca, pripremljeno prema jednostavnom receptu, izlije se kroz tanko crijevo ili cijev u posudu liječenu kipućom vodom, začepljuje i ostavlja na hladnom mjestu kao što je podrum za starenje, a piće se ispari iz taloga svakih 15 dana.
 • Čim talog prestane da se formira, a tekućina postane lagana, vijak napunite u sterilne boce, čvrsto ga zapečatite i čuvajte u podrumu ili hladnjaku.

Evo kako napraviti vino od jabuke bez kvasca! Na izlazu ćete dobiti alkoholno piće s izraženom voćnom aromom i snagom od oko 12 posto. Držite ga najviše tri godine, radije ga koristite u narednih par godina i napravite novi vijak.

Sada znate kako napraviti domaće vino od jabuka: recept bez kvasca omogućuje vam proziran napitak karakterističnog ukusa i mirisa bez nečistoća. Opremite se jabukama, ovladajte jednostavnom tehnologijom izrade vinskih napitaka i pravite zdravo vino aromatizirano za osobne potrebe i obradujte prijatelje!

Dijelite na društvenim mrežama:
Izgleda ovako