Cvjetnice mojih snova: kako pretvoriti vaše web mjesto u raj

Cvjetni kreveti mojih snova: kako svoju web lokaciju pretvoriti u raj 1

Pravi botanički vrt na vlastitoj stranici? Zašto ne. Stvorite spektakularne cvjetne krevete pod snagom svakog ljubitelja ukrasnih biljaka. Ne morate čak biti ni biolog ni profesionalni dizajner..

Čim stignete na mjesto Tatyane Belous i Anatolija Nesterovicha, oči vam široko bježe: ovdje je vrt, vrt i cvjetnjaci nevjerojatne ljepote. Sve je vrlo skladno kombinirano. A iz svake se točke na zemljištu otvara nevjerojatan pogled..

Tatyana, gdje si započeo s dizajnom stranice? Odmah je planirano uređenje svih cvjetnih kreveta?

Ne, u početku je zemljište bilo malo, kao i svi ljetni stanovnici: 10 jutara. Ovdje je pored vrta postavljeno samo nekoliko cvjetnih kreveta. Tako se dogodilo da je veliki komad zemlje bio prazan iza naše ograde: na njemu se formira odlagalište. Dogovorili smo se sa susjedima, podijelili ovo zemljište i izvršili ga sami. Oduševljeno su se primili posla, očistili ga i napravili ovdje ne samo nove cvjetne gredice, već i mali ribnjak.

Cvjetni kreveti mojih snova: kako svoju web lokaciju pretvoriti u raj 2

Svi dijelovi cvjetnog vrta imaju svoj originalni sastav. Kako se rađaju ideje za cvjetnice?

Svaki put na drugačiji način. Odlučio sam napraviti ovaj cvjetni krevet na više razina, s malom depresijom u središtu koja će nalikovati malom jezeru. Tražio sam vrč za stvaranje kompozicije. Jednog dana gledam: jedan prodavač ima slomljen vrč s paukom među svim proizvodima. Pomislila sam: "To je upravo ono što mi treba!" A sada je sjeo na moju cvjetnu postelju i iz nje, kao iz izvora, teče plavi tok cvjetaće lobelije.

Ponekad se cvjetni krevet formira postepeno oko određenih biljaka. S vremenom ga nadopunjavam s nečim novim..

Cvjetni kreveti mojih snova: kako svoju web lokaciju pretvoriti u raj 3

Sve skladbe imaju svoje akcente i svoju zanos. Tko je "glavni" u ovom krevetu sa četinjačima?

Na ovom cvjetnom koritu glavni "stanovnici" su kamene smreke Plavi Herroy. A već se oko njih na kamenju okupila cijela "ekipa", predvođena zelenim krokodilom. Ova se smreka dobro uklopila s nama. Sviđa mi se što njegovi izbojci počinju rasti gotovo na samom tlu - krošnja je veličanstvena i vrlo lijepa.

Usput, uglavnom volim četinjače. Oni ne samo da izgledaju sjajno u različitim sastavima, već i dezinficiraju zrak, ispunjavaju ga posebnom aromom.

Cvjetni kreveti mojih snova: kako svoju web lokaciju pretvoriti u raj 4Rock Juniper Blue Arrow

smreka Plava strelica (Plava strelica) - ukrasni izgled četinjača. Sorta je dobila ime zbog svog neobičnog izgleda. Igle stabla imaju plavkastu nijansu, a oblik nalikuje strelici koja hrli prema gore. smreka Plava strelica pogodno za uzgoj na stabljici, uzgoj u spremniku, za stvaranje različitih pejzažnih kompozicija, rock vrtova, stjenovitih i vrtovi heather.

Naglasak sljedeće kompozicije u središtu parcele je plačljiv ariš. Njegove grane vise tako slikovito i graciozno! Igle ariša ljeti su sivo-zelene boje, a u jesen - zlatne. U kasnu jesen iglice padaju, kao i svi ariši. 

Volim plakati stabla jer stvaraju posebnu, fenomenalnu atmosferu na mjestu. Na primjer, mala plačuća breza mladić koji poslužuje na brodu također izgledaju vrlo dobro u vrtu. Pod njihovim se otvorenim krošnjama samo želim opustiti na vrtnoj ljuljački!

Cvjetni kreveti mojih snova: kako pretvoriti vaše web mjesto u raj 5

Koje ste sjenice koristile za stvaranje živice??

To je thuja Brabant. Raste brzo i imaju lepršavu krošnju. U proljeće, nakon cvatnje, na granama se pojavljuju mali smeđi češeri. Thuy BrabantDobro se osjećam na suncu, ali na vrućini ih treba zalijevati.

Na mjestu imamo thuja smaragd. Ne raste tako brzo u odnosu na Brabantt. i odlikuje se gušćom i gušću krunom.

Hydrangea s bujnim bijelim i ružičastim cvjetovima izgleda vrlo elegantno pored thuje. Kako se zove ova sorta?

Ovo je hortenzija panike Pinky Winky. Ona može transformirati bilo koje mjesto: fascinira na prvi pogled. I cvjeta vrlo dugo: od sredine lipnja do listopada. A u jesen njezino cvijeće poprimi crveni ton, što je također vrlo lijepo.

Od paniranih hortenzija koje se i dalje jako sviđaju Vanilija Fraise. Također ima nevjerojatno lijepe bijelo-ružičaste cvasti: u lipnju su latice bijele, do kolovoza postaju ružičaste, a u rujnu - crvene. Ova boja nalikuje jagodama s kremom. Uostalom, "fraise" se s francuskog prevodi kao "jagoda".

Cvjetnice mojih snova: kako pretvoriti vaše web mjesto u raj 6

Tatyana, možeš li preporučiti nepretencioznu, ali učinkovitu graničnu biljku? 

Često sadim sivu fresku na svojim cvjetnim koritima. Ovo je zaista nepretenciozna biljka, nezahtjevna za tlo. Mali bujni grmovi s uskim sivo-plavim listovima izgledaju poput kuglica. Oni mogu ukrasiti bilo koji sastav. Sadim fejs i među kamenjem i na obali rezervoara.

Cvjetnice mojih snova: kako pretvoriti vaše web mjesto u raj 7

Ribnjak je pravi dragulj vaše stranice. Ribe žive u njemu? 

U našem ribnjaku žive krstaši. Tamo se odlično osjećaju, ne smrzavaju se ni u jakom mrazu, iako ribnjak nije previše dubok. Povremeno ih uhvatimo. Tako ne možete samo uživati ​​u pogledu na ribnjak, već i ići u ribolov. 

Biljke s burgundskim lišćem izgledaju vrlo impresivno na obali akumulacije. Možete reći više o njima?

S druge strane je štapić za tamnjenje. Još uvijek imamo mlad grm, ali općenito raste do 5 metara. Prekrasni koštunji lišće scumpia sadrže tanine koji se dugo koriste za presvlačenje kože. Zahvaljujući tome, dobila je svoje ime.

A naprijed - crna borovnica Crno leži (Crna čipka), što u prijevodu znači "crna čipka". Kruna ove borovnice je raširena, otvorena, s ljubičastim isklesanim gracioznim lišćem. Biljka je ukrasna u bilo koje doba godine. U svibnju prekriven mirisnim ružičastim cvjetovima. Do jeseni sazrijevaju crne bobice koje ptice vole gostiti. Usput, bobice ove vrste borovnice mogu se koristiti za vino ili džem..

Cvjetni kreveti mojih snova: kako pretvoriti vaše web mjesto u raj 8

Gdje najčešće kupujete svoje biljke?

Nešto pronalazim u specijaliziranim prodavaonicama, vrtnim centrima, na tržištu, a neke biljke su mi predstavljene. Često se mijenjajte s prijateljima ljubitelja ukrasnih biljaka. Primjerice, dobila sam sve ljiljane koje imam. A ja ih imam više od 10 vrsta!

Cvjetni kreveti mojih snova: kako svoju web lokaciju pretvoriti u raj 9

Imate vrlo lijepu i uređenu parcelu. Gdje nabavite korov i grane nakon obrezivanja?

Korov, kompostiramo vrhove, ulijevamo pileći izmet. I spalimo suhe grane. Kao gnojivo koristimo i kompost i pepeo. Pokošena trava pogodna je za malčiranje kreveta. Ovo je vrlo zgodno: kasnije ne treba gubiti vrijeme na korenje. I moraš rjeđe zalijevati.

Kakvi su vam planovi za budućnost: koje biste nove stvari htjeli posaditi ove godine?

Napravit ću mali ukrasni dvorac okružen posebno odabranim biljkama. Smjestit će se u staroj kupelji, koja stoji ispod stabala. Čim ostvarim svoju ideju, fotografirat ću se i poslati ću vam.

Tatyana nam je priznala da obožava fotografirati svoje cvjetne krevete i slikati se među cvijećem: "U hladnoj sezoni ove me slike zagrijavaju, vraćaju mi ​​toplinu koju sam dao svojim ljubimcima".

Dijelite na društvenim mrežama:
Izgleda ovako