Rasvjeta na vrtu: radimo to prema pravilima i s nadahnućem

Rasvjeta na vrtu: radimo prema pravilima i s nadahnućem 1

U sumrak je vrt izvan grada tajanstveno privlačan. I ništa ga ne ispunjava divnom atmosferom i raspoloženjem poput rasvjete koja se pravilno raspoređuje i uspješno ulazi u krajolik. Kako ga koristiti za preoblikovanje stranice noću?

U toploj ljetnoj večeri ugodno je sjediti u sjenici i piti čaj s domaćinstvom. Ali bez svjetla, rekreacija na otvorenom bit će neugodna i neugodna. Električna rasvjeta u zemlji može se koristiti ne samo zbog praktičnosti, već i za dekor. Postoji nekoliko pravila koja treba uzeti u obzir prilikom dizajniranja sustava električne mreže u vrtu.

Prednja rasvjeta

1. Vrlo važna točka je osvjetljenje ulazne skupine, jer izlazimo vani ne samo tijekom dnevnih sati. A ako u dvorištu nema dobrog pozadinskog osvjetljenja, to nije samo nezgodno, već i nesigurno. Postoji rizik da se spotaknete, ne primijetite prepreku, ne ozlijedite se. Najbolje je staviti reflektora sa senzorima koji reagiraju na kretanje blizu ulaza na mjesto.

Rasvjeta na vrtu: radimo prema pravilima i s nadahnućem 2

2. U prednjoj zoni, koja uključuje sustav funkcionalnih staza od vrata do kuće, od parkirališta do kuće i susjednog područja, bolje je postaviti lampe na visoku nogu (oko 2-2,5 m). Oni će stvoriti dovoljnu rasvjetu u dvorištu, gdje neće biti zastrašujuće izlaziti ni noću..

Rasvjeta na vrtu: radimo prema pravilima i s nadahnućem 3

3. Važno je da stupovi i svjetiljke budu u skladu s dizajnom vaše web stranice. Dakle, žarulje u obliku dijamanta pogodne su za klasični vrt, a okrugle naglašavaju ljepotu pejzažnog stila. Za moderan dizajn u stilu avangarde ili hi-tech koristite svjetiljke pravokutnog i kvadratnog oblika.

Registracija svjetiljkama pročelja kuće i mali arhitektonski oblici

1. Vrlo je prikladno postaviti svjetiljke na zidove kuće izvana, tako da možete urediti glavni ulaz u kuću, osvijetliti balkon, kao i ulaz u sjenicu, garažu i šupu. Takva rasvjeta ne samo da će ukrasiti web mjesto, već i uštedjeti novac, jer smanjuje troškove lampiona i strujnih kabela.

Rasvjeta na vrtu: slijedimo pravila i s nadahnućem 4

2. Nedavno su se pojavile LED trake za uličnu rasvjetu. Učinkovito mogu oblikovati konturu zgrade, prozore, vrata.



Rasvjeta na vrtu: radimo pravila i nadahnjujemo 5

Istovremeno, postoje vrpce raznih boja i vrsta:

  • kontura - emitirajte svjetlost stalno, dobro je istaknuti geometrijske oblike zgrade-
  • dinamički - stvaraju treperenje i treperenje, obično se koriste za ukrašavanje pročelja tijekom novogodišnjih praznika-
  • skrivene ili napola skrivene vrpce - daju difuznu svjetlost, a obično tvore konveksne i konkavne dijelove pročelja.

Rasvjeta na vrtu: radimo prema pravilima i s nadahnućem 6

3. Svjetlosna vrpca može ukrasiti pergolu, rešetku, kip ili deblo drveća, tada ćete imati dominantnu točku u noćnom vrtu, što će privući pažnju posjetitelja. A ako se traka položi duž potpornog zida, tada neće samo obavljati dekorativnu funkciju, već će upozoravati i na promjenu razine. Ova će tehnika zaštititi domaćine i goste od mogućih ozljeda..

Rasvjeta na vrtu: radimo prema pravilima i s nadahnom 7

Kako istaknuti staze i staze

Najvažnija točka je postavljanje svjetiljki na vrtne staze.

1. Za udobno kretanje po stazi, prikladno je postaviti niske, do 1 m, svjetiljke sa svjetiljkama u blizini. U pravilu se postavljaju na udaljenosti od 4-5 metara.

Rasvjeta na vrtu: slijedimo pravila i s nadahnućem 8

2. Postoje posebne zemaljske fenjere ugrađene u asfaltiranje ili postavljene u tlo uz stazu.

Rasvjeta na vrtu: radimo pravila i nadahnjujemo 9

3. Suvremene tehnologije omogućuju izradu svjetlosnih ploča za popločavanje i umjetnog prirodnog kamenja. Ti se elementi lako montiraju na stazu ili se na njima postavlja svjetlosna vrtna magistrala.

Rasvjeta na vrtu: radimo prema pravilima i s nadahnućem 10

Uporaba svjetlosnih elemenata u pejzažnim kompozicijama

1. Označite alpsko brdo, stijenu, ribnjak ili samo stazu koristeći svjetlucavo kamenje. Tijekom dana se ne razlikuju od običnih, ali u mraku emitiraju raspršenu svjetlost. Izgleda fascinantno, vrt poprima nevjerojatan izgled.

Rasvjeta na vrtu: slijedimo pravila i s nadahnućem 11

2. Pri osvjetljavanju ribnjaka koriste se posebne svjetiljke za vodu i kablovi, pažljivo se postavljaju na proljeće i čiste na jesen u suhoj sobi.

Rasvjeta na vrtu: slijedimo pravila i s nadahnućem 12

3. Osvjetljenje može biti ukrašeno spektakularnim vrtnim biljkama: zrelim drvećem, grmljem. Također možete istaknuti svjetlosne skulpture, lukove, klupe.

Rasvjeta na vrtu: slijedimo pravila i s nadahnućem 13

4. Za vrt postoje posebni elementi rasvjete, koji se mogu koristiti prema svojoj namjeni i umjesto učvršćenja.

Rasvjeta na vrtu: slijedimo pravila i s nadahnućem 14

Ovo je svijetli vrtni namještaj, kuglice, kocke, kipovi. Izgledaju spektakularno ne samo ljeti, već i zimi.

Rasvjeta na vrtu: slijedimo pravila i s nadahnućem 15

Zahvaljujući novim tehnologijama, možete stvoriti odličan sustav rasvjete koji će biti funkcionalan i dekorativan, stvarati coziness, sigurnost i pametan izgled. Nadamo se da će vam naši savjeti pomoći da napravite doista ugodan kutak na mjestu.

Dijelite na društvenim mrežama:
Izgleda ovako