`Bohemian rhapsody` - film o grupi` kraljica` 2018. Recenzije. Trebam li gledati u kinu?

`Bohemian Rhapsody` - film o grupi` kraljica` 2018. Recenzije. Trebam li gledati u kinu? 1

Danas (1. studenog) prisustvovala je premijeri filma "Boemska rapsodija", posvećenog legendarnim "kraljicama". Nikad se nisam ponašao kao filmski kritičar, ali u ovom se slučaju ne mogu oduprijeti.

Nisu u svim kinima našeg grada u blagajni Bohemian Rhapsody nekoliko sesija. Da, to je razumljivo: ne može se reći da je film namijenjen širokoj publici. Tko ga točno treba gledati: obožavatelji kraljičinog djela (istomišljenici) - oni koji Merkur smatraju isključivo gay i ovisnikom o drogama, kao i oni koji uopće nisu upoznati s njihovim radom (vjerojatno ih je malo, ali sigurno će ih cijeniti). Film je duboko dramatičan, ali, istovremeno, lagan, s velikim udjelom humora, životne filozofije i GLAZBE! Radnja traje 2 sata s repom, ali vrijeme doslovno budi glavu u jednom dahu.

Na premijeru sam morao ići sam. Suprug je odbio rekavši nešto poput: "Nisam obožavatelj, nisam zainteresiran." Također nisam obožavatelj, ali glazba ove grupe djeluje na mene energično vrlo snažno, energizira me, inspirira i nikad me ne muči. Na istoj smo valnoj duljini, vrlo smo prikladni jedni za druge :))

18+Čitav je svijet svjestan njegove seksualne orijentacije, ali u filmu nećete vidjeti začinjene intimne prizore iz osobnog života Freddiea Mercuryja, orgije, drogu groznice. Iskreno: bojala sam se da ću se razočarati u idola nakon gledanja filma (nisam se upuštala u činjenice iz njegove biografije, ali to sam čula i prije). Drago mi je što se strahovi nisu ostvarili. Sve je tako osjetljivo, osjetljivo.

S jedne strane, čitav život solistice Queen pratila je platonska ljubav prema ženi (Mary Austin), s druge strane privlačnost prema muškarcima. Film pokazuje njegove duboke osjećaje u vezi s tim. I ni u kojem slučaju ne osjećate gađenje, samo iskrenu empatiju i razumijevanje.

Naravno, postoje šale ispod struka u američkom stilu, poljupci. To je vjerojatno razlog zašto 18+. Da, i jedva da su moderni tinejdžeri upoznati s njihovim radovima, pa drama nije za njih.

Vrlo realna priča ...

Film prikazuje scene stvaranja grupe, pojedinačne pjesme, odražava teške obiteljske odnose i osobni život Freddyja.

Film započinje i završava fragmentima nastupa na Wembley stadionu 1985. godine. Doista, to je bio važan događaj tih godina. Šteta, nisam mogao postati njegov svjedok niti jednim ispisanim hicem: rođen sam godinu dana kasnije, 1986. godine, upoznao sam se s kraljičinim radom kad sam bio student, ali sam se zauvijek zaljubio u tu glazbu. I mnogo puta sam sanjao da prisustvujem tom koncertu, rastvarajući se u gomilu od više tisuća ljudi, koji su valom Freddijeve ruke pjevali "eeeeehhh", pljeskajući i udarajući u ritmu We Will Rock You. Film mi je osobno pomogao da iskusim ovu snažnu energiju u stvarnosti. Veliki ekran, zvuk, majstorski utjelovljeni detalji stvarno su se preselili tamo i učinili sudionikom koncerta.

Možda mi se netko sada smije, prokleto je teško opisati svoje osjećaje. Vjerojatno zaista vrijedi otići i sve vidjeti vlastitim očima

Pored toga, želio bih reći: doista se divim tome koliko su precizno tvorci filma uspjeli ponovno stvoriti slike članova grupe. U filmu oni ne liče na parodiju na sebe, izgledaju vrlo prirodno, realno, uistinu !. Na početku filma samo su se Freddiejevi izrazi lica koji se odnose na zube (znate, malo zbunili), ali možda je to zaista bilo tako. Tijekom vremena, usput, u filmu (a možda i u životu) je prošao i postao puno ugodniji (osjećao se za mene kao gledatelja).

Čini mi se da ako su tvorci filma imali cilj stvoriti vrlo realan film o grupi, uspjeli su!

Moja presuda: film definitivno nije dosadan. Ovo je i mjuzikl, i drama, i autobiografija, i ljubavna priča. Toplo vam savjetujem da odete, a zatim ostavite recenziju u komentarima na moj članak 😉 Razmijenimo mišljenja, bit će mi jako drago!

Dijelite na društvenim mrežama:
Izgleda ovako